Flos

Flos är ett italienskt designföretag som tillverkar lampor med tidlös design. Bröderna Castiglioni, Achille och Pier Giacomo, var med från starten och har designat lampor vars popularitet har gett företaget internationellt rykte. Mycket av Flos lampor och belysning fick sin form på 1960-talet. Lamporna kännetecknas av en design som många skulle kalla för vågad och nyskapande, men trots detta känns designen rätt i varje årtionde. Med sin spektaluräritet och anmärkningsvärdhet ger Flos belysning en unik design för hemmet, med pågående samarbete med några av världens mest intressanta designers med namn som Philippe Starck, Patricia Urquiola, Marcel Wanders och Jasper Morrison.

Flos förmåga att lita på sin intuition har lett till att de alltid tillåtit sig att skapa produkter som blir till ikoner, skapa nya typologier och innovativa arketyper. Deras experimentation öppnar vägen för användande av revolutionerande material, som Cocoon, och högteknologiska lösningar, som OLED och miljövänliga material. Flos förenar konst och design med hantverk och industri och skapar exceptionella och nyskapande lampor för ditt hem. I sortimentet ingår lampor och belysning för konsumenten, soft-architecture, utomhusbelysning och professionell belysning.

Flos 2097, också kallad Flos Sarfatti, är en av Flos mest kända lampor. Denna taklampa designades år 1958 av Gino Sarfatti och köptes upp av Flos 1973. Sedan 1958 har den ikoniska designen varit en modern tappning av den traditionella ljuskronan från 1800-talet. Alla ljuskronans detaljer är extraordinära, från en vacker finish och ljuskällorna som är monterade på horisontella armar till de snygga kablarna som slingrar sig nedför armaturen. Flos 2097 finns att välja med 30 eller 50 glödlampor som avger indirekt ljus.