Louis Poulsen

Enkel och snygg design. Det är Louis Poulsens metod för att skapa en attraktiv miljö som påverkar människor och platser. Louis Poulsen är en dansk tillverkare av belysning som fötts ur en skandinavisk designtradition där form följer funktion. Produkternas design och funktion anpassas för att spegla och stödja det naturliga ljusets rytm. Louis Poulsen tror på hängivet hantverk som skapar kvalitetsbelysning och designprodukter som behagar ögat och ljuset. Varje detalj i designen har ett syfte. Varje design börjar och slutar med ljus.

Louis Poulsen har ett nära samarbete med designers, arkitekter och andra skickliga personer inom branschen. Bland dessa finns namn som Louise Campbell, Arne Jacobsen, Øivind Slaatto, Alfred Homann, Oki Sato och Verner Panton. Tack vare dem har Louis Poulsen lyckats etablera sig som en ledande global leverantör av arkitektonisk och dekorativ belysning. Produkterna utmanar traditionella produktkategorier och lyckas nå ut till marknaderna för hembelysning och professionell belysning både för inomhus- och utomhusbruk. Genom åren har Louis Poulsen erhållit många priser och utmärkelser för sina ljusarmaturer.

Företagets historia sträcker sig ända bak till 1874, men på den tiden ägnade de sig åt vinimport. När elektriciteten sedan kom med 1910-talets växande behov av detta utvidgades verksamheten och började ägna sig åt försäljning av elektriska produkter, för att sedan rikta in sig helt på belysning. År 1924 skapade Poul Henningsen sin taklampa Paris för Louis Poulsen som har varit mycket inflytelserik. Tillsammans med Louis Poulsen skapades en belysnings- och produktfilosofi som sammanfattas med orden funktion, komfort och stämning. Hur företaget än i dag designar för att skapa ljus har sitt ursprung i Poul Henningsens syn på dubbelheten hos ljus och design. Hans nyskapande arbete med förhållandena mellan ljusstrukturer, luminans, färgåtergivning och skuggor i relation till människans behov av ljus, är grunden i de belysningsteorier som tillämpas av Louis Poulsen.

I sortimentet ingår både inomhus- och utomhusbelysning. Inomhussortimentet erbjuder infällda och utanpåliggande armaturer, pendlande takarmaturer och pendlar, bordslampor, golvlampor och vägglampor. I utomhussortimentet finner du takbelysning, väggbelysning, pollare, lyktor och accentbelysning.