Marset

Lekfulla och kreativa Marset är ett spanskt familjeföretag som i årtionden har skapat förstklassiga designlampor. Företaget grundades år 1940 i Barcelona, men ägnade sig då huvudsakligen åt gjutning av metaller. År 1965 bestämde sig grundaren Francisco Marset för att ägna sig åt lampor och skapa belysning med Marset Illuminacion, som är resultatet av många års experimenterande med metaller. Detta kunde Marset nu använda i den moderna belysningsbranschen.

Marset tillverkar rena och avskalade armaturer, som ofta har en kreativ tvist. Belysningen är anpassad för att kunna smälta in i moderna miljöer men också för att förhöja stämningen med hjälp av olika belysningspunkter och ljussken. Ljussken är Marsets stora inspiration vilket inspirerar designavdelningen till att ta kreativitet och teknisk precision till en ny nivå. Tack vare Marsets atmosfäriska och oväntade ljuseffekter har företaget blivit en internationell aktör på marknaden av armaturer, och i dag är företaget kända för sin innovativa och smarta design.

Marsets designteam jobbar ständigt för att utveckla produkterna efter alla typer av människors behov. Designteamet består av formgivare från länder som Tyskland, Spanien, Chile och Finland. Avdelningen sitter inhouse, vilket betyder att Marset inte tar in utomstående formgivare eller aktörer. Variationen i designteamet reflekteras i de olika kollektionerna där varje produkt är unik – allt från subtila eller vågade produkter till produkter som andas vintage eller futurism. Detta erbjuder dig som kund möjlighet att själv sätta din personliga prägel till det rum du väljer att placera Marsets design i.

Marset handlar om mer än lampor: de tar hand om ljus, i sina olika nyanser och effekter, för att skapa en atmosfär med karaktär och förbättra sina kunders livskvalitet. Välkommen att köpa dina lampor från Marset hos Elvaruhuset!

Visar alla 3 resultat